Tele-monitoring – Huisartsenpraktijk de Dolgaard – Arcen
Kerkstraat 1 5944 AL Arcen
Header afbeelding

Tele-monitoring

In onze praktijk gaat steeds meer online en vanuit thuis. Wat we op dit moment aanbieden is:

  • Thuismeting bloeddruk. U krijgt van ons een bloeddrukmeter mee naar huis en u meet zelf uw bloeddruk. Dit kan bijvoorbeeld gedurende een week. Zo krijgen we een goed beeld van uw gemiddelde bloeddruk in de thuissituatie.
  • 24-uurs bloeddrukmeting. Onze assistentes sluiten bij u een bloeddrukmeter aan die 24 uur lang uw bloeddruk registreert. Nadat wij deze meting hebben uitgelezen wordt u gebeld of uitgenodigd op het spreekuur om het verdere beleid te bespreken.
  • Saturatiemeting. U krijgt van ons een zuurstofmeter mee naar huis. We doen dit met name bij mensen die ernstige longklachten hebben zoals bij Corona-infecties. Zo kunnen we dagelijks de zuurstofspanning in het bloed checken zonder dat u naar de praktijk hoeft te komen.
  • Teledermatologie. U stuurt foto’s van uw huidaandoening, via een beveiligde link, naar de praktijk (na overleg met de assistente). De dokter beoordeelt uw foto en u krijgt een advies of we sturen uw foto’s door en wordt een Dermatoloog geraadpleegd.
  • Teleholter. U krijgt op advies van de dokter een kastje mee naar huis om uw hartslag te monitoren gedurende een, twee of drie dagen. Na inlevering krijgt u binnen een week de uitslag.
  • Night-Owl. Dit is een slaaponderzoek, waarmee meerdere nachten gemeten kan worden of u slaapapneu hebt. Wanneer er 3 succesvolle nachten met de night-owl zijn opgenomen wordt er binnen 2 weken contact met u opgenomen voor het inplannen van een videoconsult met de medisch specialist.
  • Glucosemeting. U krijgt van uw praktijkondersteuner Diabetes een apparaatje mee naar huis om uw bloedsuikergehalte bij te houden. Zo krijgt zij een beter beeld van uw glucosewaardes.
  • Rust ECG. Indien de huisarts het nodig vindt kan in de praktijk een rust-ECG gemaakt worden. Het resultaat van dit ECG wordt digitaal doorgestuurd naar een cardioloog en binnen 2 werkdagen hebben wij dan de informatie en het advies binnen.

In februari 2022 zullen we een nieuw computersysteem krijgen in de praktijk. Het wordt dan gemakkelijker om informatie via internet met u delen en u met ons. Het bovenstaand aanbod zal dan nog uitgebreid worden.